Vannak olyanok, akik rosszul lesznek egy-két csepp vér láttán is. Én nem tartozom közéjük. Gyerekkorom óta érdekel, hogy működnek a dolgok, hogy épülnek fel rendszerek, de csak egyetemista koromban kezdtem megérteni a mérnöki csoda számba menő emberi test működését. Bámulatos, ahogy minden mindennel összefügg, és minden úgy működik ahogy. Az emberi test rendszereiből számomra legérdekesebb a vér. A vér nem csupán vörös folyadék, a vér maga az élet. Szigorúan véve a vér egy olyan nem newtoni folyadék, amely hasznos anyagokat (oxigént, tápanyagokat, vitaminokat) szállít a sejtekhez, illetve elszállítja a salakanyagokat. Persze ennél minden sokkal több, bonyolultabb és árnyaltabb, de mindenről egy kicsit később.

Miről is lesz szó?

Terveim szerint bármiről, aminek a vérhez bármi köze van, orvostudományi, vallási, mitológiai, művészeti, nyelvészeti vagy tulajdonképpen akármilyen szempontból.

Szerző: Zibó  2010.09.01. 22:42 Szólj hozzá!

Címkék: kezdetek

A bejegyzés trackback címe:

https://zibo.blog.hu/api/trackback/id/tr22265709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása